Korenfestival '23

Korenfestival '23

De Apeldoornse Koren Federatie (AKF) organiseerde dit jaar weer het korenfestival in en om

theater Orpheus in Apeldoorn. Wat een happening en chapeau voor de organisatie. Ons eigen koor heeft diverse optredens van andere koren bezocht en het was eigenlijk overal een groot feest en heel gezellig!

VocalNUL55 en de uitdaging..

Onze dirigent Mark van der Mierden heeft een zeer drukke agenda en heeft helaas keuzes moeten maken. Dat betekent dat hij VocalNUL55 vanavond voor het laatst dirigeerde en dat we nu op zoek zijn naar een nieuwe dirigent. Het liefst iemand uit de regio Apeldoorn die tegelijkertijd keyboard kan spelen en het koor kan aansturen/dirigeren (alles is bespreekbaar). Weet je iemand of ben je zelf dirigent en lijkt het je iets, stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorbereidingen voor het optreden

Vooraf is met het bestuur van de AKF afgestemd dat het keyboard van het koor rond 18.30 uur kan worden neergezet. De spullen waren de woensdag voor het optreden al meegenomen en om vrijdag rond 18.30 uur hebben we de apparatuur klaargezet en aangesloten. Dank ook aan Hanna en collega's van het geluid van Orpheus voor het testen en inregelen, super!

Om 19.50 uur gaan we naar zaal 7 waar we onder leiding van onze dirigent inzingen.

On stage - 9 juni 2023 20.50 uur

Om 20.41 komt Wieny ons ophalen en brengt ons naar de plek achter het geluid boven in de Altioszaal waar we de trap af zullen lopen om het podium te betreden. Een klein deel van het koor gaat voor, zodat we het keyboard, de pianokruk en de banner klaar hebben staan en even een toets op het keyboard kunnen aanslaan om te testen, het werkt! 

We staan klaar om 20.50 uur en het wachten is op de presentatrice, die blijkt te zijn opgehouden door een file in het gebouw elders. VocalNUL55 start maar alvast met Avond van Boudewijn de Groot en dan dient de presentatrice zich aan. Ze vertelt alsnog iets over ons koor en we continueren ons optreden met het volgende nummer.

We hebben een mooie selectie uit ons repertoire in de setlist voor vanavond zitten.

Feedback

De mensen vinden het prachtig! 

Zo hoorden we bijvoorbeeld van de dirigent/componist van het Young Church Choir dat hij onze vertolking van Easy on me van Adele zo vreselijk mooi vond. Als afsluiter van de avond stond datzelfde Young Church Choir op de trap naar de inzingzalen en hun uitvoering was eveneens prachtig.

Wat zagen en hoorden we nog meer op 9 juni

We hebben Apopoldro zien optreden, wat een energieke dansende koorleider met leuke mooie nummers. Uiteraard zijn we ook nog even bij het smartlappenkoor geweest en hebben lekker meegezongen met Met de vlam in de pijp en Heb je even voor mij. Echt een leuke sfeer en we hebben geen mensen kunnen ontdekken die niet blij en vrolijk waren.

Voor ons was dit weer een belevenis om in de registers vast te leggen ;-))

Wat wij op de Culturele Pleinmarkt (10 juni) hoorden en zagen

Op zaterdag 10 juni 2023 hebben een aantal leden van VocalNUL55 de Culturele Pleinmarkt 2023 bezocht en ook daar hebben we een aantal optredens kunnen horen en zien, naast alle mooie kunst die we daar konden  vinden in de kraampjes .

We kwamen overigens mensen tegen die ons gisteren ook hadden gezien in de Altioszaal van theater Orpheus en ze vonden het prachtig!

Onder andere de optredens van ADD9 en Ladies Power hebben we bezocht. Als laatste de theater groep Musesi in de Rabozaal; een uitvoering met zeer komische en bijzonder schuine momenten, maar tevens ook prachtige zang en een aantal voorbeelden in de uitvoering van hoe je mensen echt kunt raken.

En weer een avond om nooit te vergeten

Een hele leuke gezellige muzikale avond, georganiseerd door de Apeldoornse Koren Federatie. Fantastisch gedaan en hartelijk dank daarvoor! En natuurlijk ook dank aan al die vrijwilligers die zich inzetten om hier zo'n succes van te maken!

Nu spreken we hier alleen over de avond i.v.m. ons eigen optreden, maar het Korenfestival en de Culturele Pleinmarkt vormen inmiddels toch echt wel een begrip in de regio. Op naar de volgende, wij van VocalNUL55 zijn daar natuurlijk heel graag bij!