Dirigent

Mijn naam is Ruth Klijn (1985), woonachtig te Deventer, getrouwd en moeder van twee zoons.

In 2008 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium voor de opleiding Docent Muziek in Enschede. Tijdens mijn studie volgde ik de Kurt Thomas cursus, een zomercursus voor dirigenten.Ruth Klijn - Dirigent VocalNUL55

In juni 2012 heb ik de Meerjarige dirigenten opleiding (MDO) in Utrecht afgerond.

Mijn muzikale carrière begon toen ik bijna 10 jaar was, met pianoles. Ongeveer 11 jaar heb ik onderricht gehad op dit instrument.

Na de middelbare school ging ik naar het conservatorium voor de opleiding Docent Muziek (voorheen schoolmuziek). Tijdens en na mijn opleiding heb ik zangles gehad, zowel licht als klassiek.

De afgelopen twee jaar heb ik in Amsterdam gestudeerd aan het Universal Voice Institute om mij verder te verdiepen in de Universal Voice methode voor mijn eigen ontwikkeling en voor mijn koren. Na mijn studie heb ik gewerkt als: vakleerkracht muziek, dirigent van een kinderkoor, als AMV docente op muziekscholen en heb ik muziekworkshops gegeven.

Tegenwoordig ben ik dirigente van diverse koren, geef ik pianolessen en ben ik managementassistent bij een bedrijf wat trainingen verzorgd voor accountants en HR-specialisten.

De belangrijkste eigenschappen van mij als dirigent en docent zijn mijn doorzettingsvermogen, enthousiasme, expressie en duidelijkheid.