Cultuur bij je Buur 2023, een indruk

Cultuur bij je Buur 2023, een indruk

Updated 15 april 2023 over Cultuur bij je Buur - Lieren

Zaterdag 15 april 2023

Eindelijk, het is nu 15 april 2023, de dag waarop het weer mag! Na een korte proefsessie op 2 april 2023 in het Kerkje in Lieren, is het vandaag dan eindelijk zover! We hebben er zin in. Mark en Nienke zijn er ook en we gaan er een feest van maken vandaag.

In de buurt is er trouwens ook van alles te beleven in het kader van Cultuur bij je Buur, zoals een gallerie met schilderijen en kunst aan de overkant en de zingende postbode Andy. Dus een hele gezellige boel in Lieren!

Nog even inzingen en de stemmen van de Vocals opwarmen met onder andere Avond van Boudewijn de Groot en Don't worry about me. Mark geeft nog even een draai aan Don't worry about me en die draai liep ook goed bij de daadwerkelijke optredens van deze dag! Heel erg mooi.

Optreden Honeysuckle Rose

Honeysuckle Rose bereidt zich voor, zet de nodige apparatuur neer, doet een korte soundcheck en begint aan het eerste optreden. Dit coole duo maakt hele goeie muziek met een lekkere sound, folk, country, pop en blues, alles klinkt. Goede zang, mooi gitaarspel en ook de mondharmonica ontbreekt niet.

Optreden VocalNUL55

Vandaag maken we alleen gebruik van het keyboard en we hebben verder geen ondersteuning van andere apparatuur nodig.  

Na het eerste optreden van Honeysuckle Rose is VocalNUL55 nu aan de beurt, in blauw wit gekleed en vandaag hebben we een staaltje muziek maken laten horen, wat men niet snel zal vergeten. De organisatie van de kerk heeft ervoor gezorgd dat de presentatie met daarin informatie over VocalNUL55, maar ook de teksten van de nummers die we ten gehore brengen, op de muur worden geprojecteerd aan twee kanten van de kerk, hoe gaaf is dat! Het leek soms alsof ons publiek in Lieren het hele repertoire kende. Sommige nummers raken ook echt, zoals bijvoorbeeld het prachtige lied Don't worry about me, van Frances Cooke. Deze song gaat over een heel droevig emotioneel verhaal en als je de betekenis kent van de tekst, dan raakt het je echt diep.

Gedichten

Theo van VocalNUL55 heeft wederom prachtige korte gedichten samengesteld die op onze nummers zijn afgestemd voor deze gelegenheid en draagt deze voor, wat in deze setting perfect past. Veel mensen beseffen het niet, maar dit is echt prachtig werk, vanuit gevoel en altijd met een positieve boodschap geschreven.

Deze prachtige gedichten vind je hier

Resultaat

Vandaag heeft VocalNUL55 weer keihard gepresteerd en het ging gewoon enorm lekker.  De dirigent zat er ook lekker in en het liep en het klonk! Het publiek was ook zeer enthousiast, men sprak over kippevelmomentjes. Ook Peter Raaijman van Indian Summer is bij ons optreden geweest en morgen (16/4/'23) treedt Indian Summer op in de Fabrieksstraat 23 Apeldoorn vanaf 13.45 uur.

Er is vandaag heel veel beeldmateriaal (video/foto) en ook audio vastgelegd en dat gaan we uiteraard nog delen.

 After

Nog even een drankje met een aantal van onze leden in Huize Bloem aan de Tullekensmolenweg en dan huiswaarts. Een dag om niet te vergeten.

Aankondiging

Ondertussen gaan wij uiteraard verder en repeteren door, want op 3 juni aanstaande is het feest in Ugchelen. Check onze website en de agenda voor de details, maar het wordt zeer zeker het bezoeken waard.

Dank

Dank aan de mensen van de kerk in Lieren voor de vriendelijke ontvangst, jullie gastvrijheid, de zeer prettige samenwerking, het organiseren van de presentatie van de teksten op de muur en het beschikbaar stellen van de kerk. Wat een akoestiek, echt super gewoon.

Daarnaast dank aan alle mensen van VocalNUL55 die dit samen organiseren, maar uiteraard ook aan alle anderen die dit keer op keer mede mogelijk maken, nogmaals, hartelijk dank!

We hopen jullie natuurlijk allemaal te zien op 3 juni in Ugchelen.